Автото празнува вековен юбилей с нов химн и плакет от Президента

Заместник-кметът на Община Разград Руска Вътева бе гост на тържеството за 100-годишнината на ПГТС”Христо Смирненски” – съобщават от пресслужбата на местната управа..

Тя поздрави директора на най-старото професионално училище в града Димитричка Ангелова с юбилея и й връчи поздравителен адрес от изпълняващия функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев.

Тържеството се проведе при спазване на противоепидемичните мерки на открито – в двора на учебното заведение. В празничната програма участваха ученици от училището, които изпълниха стихове на патрона на ПГТС”Христо Смирненски”, представиха драматизация на една от най-известните творби на Смирненски „Приказка за стълбата”, а докато един от учениците рецитираше на руски език директорът на СУ”Св.св. Кирил и Методий”-Самуил Орхан Исмаил импровизирано нарисува два портрета. В програмата участваха и гостуващи изпълнители: хор „Железни струни” към НЧ”Развитие 1869”, певиците Мария Стефанова, Дея Куманова и Надежда Дочева от  школа „Надежда 4019”, танцьорките от ДТШ”Сладури”, цигуларката Мила Иванова. В художествената програма участва и директорът на училището Димитричка Ангелова, която изпълни създадения за юбилея химн на училището, композитор е Красен Иванов, а автор на текста Иван Дойнов.

Отворена бе капсула на времето с послание от завършващия випуск преди 10 години и бе оставено ново послание за след още 10 години.

Училището-юбиляр получи почетен плакет и поздравителен адрес от Президента Румен Радев, поздравителни адреси от: министър-председателя Стефан Янев, министъра на образованието Николай Денков, областния управител Иван Борисов, множество учебни заведения, фирми-партньори на ПГТС и други.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *