Автобусът за Габрово през Търново тръгва от 1 септември

Автогара

В края на миналата седмица Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев подписа договор за възлагане на обществен превоз на пътници по автобусна линия Разград – Габрово, автобусът ще минава през Велико Търново, каквото бе настояването на множество граждани в социалните мрежи.

Проблемът с липсата на автобусна връзка на Разград със старопрестолния град стои на вниманието на ръководството на Община Разград през последните месеци, като разрешаването му изискваше координация с различни институции, както и изявено желание за изпълнение на линията от превозвач. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Договорът е подписан с „Автогара Разград“ЕООД със срок на действие 1 година. Първият курс ще бъде изпълнен на 1 септември. Първоначално ще се пътува с 20-местен автобус, ако пътниците се увеличат, ще се използва 33-местен. Според одобреното маршрутно разписание автобусът тръгва в 7,45 ч. от Автогара Разград, преминава през Благоево, Ломци, Попово, Камен, Драганово, Долна Оряховица, горна Оряховица, Лясковец, Велико Търново, където е в 10,30 ч., в Габрово е в 11,34 ч. В обратната посока началният час е 14,00 ч, във Велико Търново е в 14,50 ч. а пристигането в Разград – в 17,40 ч. Билетът до Габрово е на цена 20 лв.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *