Абитуриенти под карантина заради COVID-19, утре заседава Областният щаб за борба с коронавируса

Корона

Още един клас в Разградско е под карантина заради случай на COVID-19 в паралелката – съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

Това са една паралелка дванадесетокласници от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“-Разград. Те са под карантина и на дистанционно обучение от вчера, 12 октомври, заради заболял техен съученик.

След паралелка деветокласници от НПТГ“Шандор Петьофи“ това е вторият клас в областта под карантина заради COVID-19. Засега има потвърден и един случай на учител в ОУ”Васил Лески”

Междувременно бе обявено открито за медиите заседание на Областния щаб за борба с коронавируса. То ще се проведе утре в Областна администрация-Разград. Една от темите на него ще е: функционирането на учебните заведения в област Разград в условията на пандемия. От РЗИ ще представят актуалната епидемична обстановка по отношение на COVID-19, директорите на болници ще докладват работата на лечебните заведения, а от РД“Социално подпомагане“ ще коментират работата на социалните и интегрираните здравно-социални услуги за резидентна грижа.

Според справката в Единния национален портал на здравното министерство за вчера новите случаи от област Разград са 11, а общо от началото на пандемията – 247. Откъде са положителните случаи от РЗИ-Разград още не са обявили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *