№41 с COVID-19 в Разградско се лекува в Русе, от Ясеновец е

Коронавирус

И днес не мина без положителна проба за COVID-19 в Разградско, отново от Ясеновец, и отново пациентът се лекува в Русе.

От пресцентъра на Областна администрация-Русе съобщават, че става въпрос за 58-годишен мъж, който сам е потърсил медицинска помощ в УМБАЛ „Медика Русе“. От около седмица пациентът се оплаква от отпадналост, кашлица и недостиг на въздух. Лекуван е амбулаторно, но без подобрение. На 12-ти юни вечерта е прегледан в спешното отделение на лечебното заведение, като при приема в болницата е бил с температура 37.7° С. Веднага след това е приет в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“. Резултатите, както от бързия, така и от PCR-теста, са положителни. 58-годишният мъж има и придружаващи заболявания като дългогодишна артериална хипертония, захарен диабет, който е неинсулинозависим, а също и периферна съдова болест. Към момента той е стабилизиран, но е с дихателна недостатъчност. По данни на болния контактна в дома е само съпругата му. Предстои допълнително изясняване на кръга от контактни лица и наличието на епидемична връзка. Пациентът не съобщава да е бил в чужбина. До Русе е дошъл с личния си автомобил, който е шофирал сам.

Към момента в УМБАЛ „Медика Русе“ се лекуват общо шестима пациенти от Разградска област, а на 21-ви май отново от там беше изписан друг пациент също от село Ясеновец.

Това е пациент №41 в Разградска област. В страната регионът е на 15-то място по брой заболели от COVID-19, вече обаче не е лидер в тази негативна класация в Североизтока след като заразата, тръгнала от Ясеновец, бе разпространена в Шуменско и там за дни болните достигнаха 63.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *