Янков и Жаблянов призовават за бойкот на изборите за лидер на БСП заради опорочена процедура

Двама от кандидатите за лидерския пост в БСП – Красимир Янков и Валери Жаблянов – призоваха за бойкот на изборите в социалистическата партия в събота. Това те оповестиха в нарочна декларация. Публикуваме целия текст:

“Декларация

Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат.

Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември, не бяха удовлетворени. Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети.

Призоваваме за неучастие в предстоящия избор, с което да дадем ясен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашия висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация.

Валери Жаблянов Красимир Янков София, 8 септември 2020 г.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *