Юпер тъгува за убитите в Испания Ирина и 6-годишната й дъщеря Мария

Камбанен звън ще огласи кубратското село Юпер в 16,00 ч., днес, когато в Испания е погребението на убитите в неделя майка и дъщеря: Ирина – на 29 години и Мария – на 6 години.

Ирина е родом от Юпер, там е завършила основно училище, след което продължила образованието си в друго населено място, живяла е в Русе, а от 10 години – в Испания. Завършила е строителен техникум, но е работела като маникюристка. Съпругът й, който извършил убийството на младата жена и детето им, е също родом от региона от близкото село Тетово, той е работел в автосервиз, предполага се, че поводът за ужасното престъпление е намерението на Ирина да го напусне.

В Юпер живеят баща й, брат й и баба й. Младата жена често се прибирала в родното си място, била част от танцовия състав към местното читалище. Последно се прибрала заедно с дъщеря си през август, с красивите хърцойски носии двете участвали със състава от Юпер в Националния събор на народното творчество в Копривщица, оттам е снимката, която приятели на Ирина от Юпер споделят в социалните мрежи.

Местни хора обясниха, че според испанските закони няма възможност погребението да се извърши в България и затова близките й са отлетели за Испания и ритуалът ще се проведе днес. Роднините не са пожелали в родното Юпер да се обявява траур, затова местната власт е решила да отбележи тъжния ден с камбанен звън, а чрез други хора от селото, живеещи в Испания, е поръчан букет – знак за почит.

Разград24/7 също изказва съоблезнования на близките на Ирина!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *