Юмгюл Ахмедова е говорител на РИК-Разград

Маркиране на печата, определяне на работно време и на експерти и технически специалисти, които да работят към РИК и избор на говорител бяха основните теми за обсъждане на първото заседание на Районната избирателна комисия за изборите. Заседанието днес бе предавано онлайн на сайта на РИК, като на моменти имаше сривове с видеоизлъчването.

От 9,00 до 17,30 ч. ще дежурят членове на РИК – реши комисията. В 17,30 ч. пък ще са ежедневните заседания,но не стана ясно дали това стартира от 15 февруари или по-късно.

Предложението за говорител бе само едно – за Юмгюл Ахмедова, която вече няколко пъти е била член на избирателни комисии. Одобрението тя да бъде говорител бе единодушно от всички останали 14 членове на комисията.

РИК назначи двама експерти, които да подпомагат дейността й – юристът Марина Кирилова и компютърния специалист Галя Кръстева, както и двама технически сътрудници – Емел Ахмедова и Габриела Маринова.

По време на заседанието комисията определи  краен срок – 17.00 ч. на 02.03.2021 г. включително, за подаване на документи за регистрация на кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети в Районната избирателна комисия.

 2,822 total views,  3 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *