„Щедрият вторник” събира пари за ресурсен кабинет в училището в Езерче

Основно училище „Св. Паисий Хилендарски” в село Езерче се включи в световната инициатива „Щедрият вторник”. Със средствата, събрани с дарителство,  ще бъде обзаведен ресурсен център в училището.

ОУ „Св.П.Хилендарски“-с.Езерчесе включва в инициативата „Щедрият Вторник” с дарителска кампания „Дари с добро“ за учениците със специални образователни потребности, които имат нужда от подходящи мебели, кът за отмора и игра в оборудван ресурсен кабинет. Това съобщават от училищната управа.

Акцията разчита на родители, бивши ученици, съседи и приятели и може да бъде подкрепена с онлайн дарения в Платформата.бг и ДМС и с дарителски SMS на 17777 с текст DMS DOBROTA.

Щедрият Вторник – Световният  ден на дарителството и доброволчеството – е 3 декември. Това е ден, в който всички – предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това.

Идеята за Щедрият вторник се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

Щедрият вторник дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си за да променим нечий живот.
В рамките на Щедрия вторник всеки може да покаже своя начин да помогне на любима кауза – с даряване на пари или вещи, с доброволчество или дори само със споделяне на каузата сред приятели и познати.

В България партньорът на движението „Щедрият Вторник” е Фондация BCause, която избра за фокус на кампанията тази година образованието и мото „Лично за дарителството в училище“. Общо 30 училища от цялата страна са включени.

ОУ„Св.П.Хилендарски“-с.Езерче откликва на поканата на организаторите и идеята да се съберат пари за обзавеждане на ресурсен кабинет в училище бе избрана и включена в инициативата.

Целта на училищната кампания е отремонтиране и специално  оборудване на ресурсен кабинет за учениците със СОП. Благодарение на кампанията учениците със СОП ще  получат по-добри условия за развитие;  ще се осигури подкрепяща среда за равен достъп до образование; ще се подпомогне  технически образователния процес; ще бъдат закупени методически и дидактически материали за  създаване на специализирана библиотека.

Може да подкрепите училището в Езерче като дарите онлайн на Платформата.бг https://www.platformata.bg/bg/kauzi/558:897-2019-ezerche/details/campaign.html или като изпратите дарителски SMS с текст DMS DOBROTA на номер 17777.

Имената на всички дарители ще бъдат показани веднага на сайта на кампанията, освен желаещите анонимност.

МОН подкрепя инициативата „Лично за дарителството в училище“, организирана от Фондация BCause, официален партньор за България на световното движение Щедрият вторник, която ще се отбележи на 3 декември 2019 година.

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *