Шофьор от Шуменско опита да подкупи разградски катаджии с 25 лева, арестуваха го

Шофьор от Шуменско опита да подкупи пътни полицаи от Разградско с 25 лева – съобщават от ОДМВР-Разград.

Това е станало в саумилското село Здравец на ул.”Гео Милев” в 20:20 часа на 27 август. Тогава е спрян за проверка автомобил ″Фолксваген Пасат″, управляван от 44-годишен мъж от шуменското село Осеновец. В хода на проверката и установено, че водачът на автомобила не притежава свидетелство за управление на МПС, той предлага и дава подкуп на длъжностни лица от пътен контрол, за да не извършат действие по служба – съставяне на акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и подхвърля сумата от 25 лева в служебния автомобил. Лицето е задържано в РУ-Исперих за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Още три нарушения на Закона за движение по пътищата са установени от пътни полицаи в Разградско през този ден.

В РУ-Исперих е започнато бързо производство срещу 26-годишен младеж от село Хърсово за това, че на 27 август около 13.50 ч. по ул.”Люлин” в родното си село е управлявал товарен автомобил “Форд-Транзит” без да притежава свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС.

На път Разград – Самуил при извършена полицейска около 17.30ч. е установено, че 25-годишен младеж от Самуил управлява автомобил ″Опел Корса″ в едногодишен срок от наказването му по административен ред. Младежът е задържан за срок от 24 часа в РУ-Разград За нарушението е образувано бързо производство.

Лек автомобил ″Опел Астра″ е спрян за проверка около 19.00 часа на 27 август в гарова промишлена зона до фирма “БГ Агро”. 41-годишният водач от с.Топчии е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест 7510“, цифровата скала на който отчел 1,56 промила алкохол в издишания въздух, същия отказва кръвна проба. Образувано е бързо производство, а водачът е задържан в сградата на РУ-Лозница за срок от 24 часа.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *