Шофьорът от Хасковско не само избягал от полицията, а и потрошил чужда кола, откраднал и пари

Водачът, опитал да избяга от полицейска проверка в исперихското село Къпиновци, е извършител на увреждането и кражбата от автомобил в село Средоселци – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Това е установено в хода на разследването по двата случая от 20 февруари. Около 22.25 часа на 20 февруари служители на РУ-Исперих подават сигнал със стоп-палка и ясен звуков и светлинен сигнал за спиране към автомобил „Опел Астра“. Шофьорът, без да съобрази поведението си с подадените сигнали, ускорява движението си в посока село Подайва. Малко по-късно изоставя колата в землището на Подайва и се укрива. Тогава потрошава „Опел Астра“, заключен и паркиран пред дома на 24-годишната собственичка. Разбива предната врата, изкъртва огледалото за обратно виждане, касетофона и вратата на жабката, след което взема намиращото се в колата портмоне с 50 лв. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия 34-годишният криминално проявен и осъждан водач от хасковското село Крепост бе установен и задържан на 21 февруари.

Водят се бързо производство по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс и досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.3 и 4 от Наказателния кодекс.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *