Шофьорка от Ясеновец отне предимство на линейка и предизвика верижна катастрофа, която затвори за движение пътя Русе – Варна в района на Исперихското кръстовище

Пътна полиция

Катастрофа между камион, лек автомобил и линейка затвори за движение главен път Е-70 Варна – Русе – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Сигналът за произшествието, станало на Исперихското кръстовище, е получен около 13.40 часа днес. По главния път в посока Русе се движи линейка, собственост на русенска болница. Линейката е управлявана от 65-годишен водач, в нея пътуват мъж и жена, съответно на 64 и 53 години.

Откъм Исперих товарен камион, шофиран от 33-годишен мъж, изчаква на знак “Стоп” за маневра “завой наляво”.

Откъм Разград 55-годишна водачка на лек автомобил “Ситроен С4”, от село Ясеновец, отнема предимството на движещата се по главния път линейка, удря я, след което линейката се удря в камиона. При сблъсъка са пострадали водачът на линейката – с прорезни рани по главата, както и пътуващата с него 53-годишна жена, която е с фрактура на ръката.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Движението в района на катастрофата се регулира от екипи на “Пътна полиция”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *