Шофьори получиха от деца “Послания на есенния лист”

Пътни полицаи и доброволци на Български червен кръст се включиха днес в кампания, насочена срещу неразумното шофиране и липсата на внимание към уязвимите участници в пътното движение. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Ежегодно Главна дирекция „Национална полиция” подкрепя кампанията на Националния дворец на децата „Посланията на есенния лист”. Инициативата се провежда за 11-та година, а структурите на МВР я подкрепят за десети път. През 2022 г. кампанията стартира в началото на зимния сезон и се реализира чрез доброволците на БЧК, които пишат своите послания към водачите и ги закрепват към есенни листа. Посланията си децата раздаваха като подарък на водачи, преминаващи с автомобилите си по улица „Жеравна“ в Разград.

Раздаването на „Посланията на есенния лист” започна към 9 часа тази сутрин в района на пешеходния светофар, където пресичат възпитаници на три учебни заведения. С помощта на два екипа пътни полицаи, които обезпечаваха сигурността на децата, за много шофьори денят стартира с усмивка и послание – да бъдем разумни на пътя, внимателни и толерантни към всички участници в движението.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *