Шимунджа: Много съм горд с футболистите си

„Съжалявам, че не спечелихме точката, видях, че играчите са ядосани, защото всички имахме чувството, че заслужавахме поне точка. Казах им, че съм много горд с тях, защото те играха с много добър отбор, един от най-добрите в Ла Лига“ – каза на пресконференцията след мача „Бетис“ – „Лудогорец“ наставникът на Орлите Анте Шимунджа.

Бяхме конкурентни в мача, имахме много шансове, но от резултата не сме доволни – допълни още той.

Шимунджа отказа да коментира следващите мачове на „Лудогорец“ от група С в турнира „Лига Европа“, които са с финландския „ХИК“, тъй като „имаме среща от първенството, българският шампионат е много важен за нас“.

Мачът завърши при резултат 3:2, срещата бе наблюдавана на стадиона от 43 313 зрители.

Първият по-опасен удар в срещата бе отправен от Бърнард Текпетей, но Клаудио Браво изби в корнер.

В 25-ата минута Бетис поведе. Серджио Падт бе тестван с изстрел от далеч, изби, но топката попадна в Миранда, той веднага върна за Луиз Енрике, който изпревари Сисиньо и реализира. Само няколко секунди след това Каули можеше да изравни, но ударът му попадна в ръцете на Клаудио Браво. В 40-ата минута легендата Хоакин показа миг гениалност и с техничен удар не остави шансове на Серджио Падт.

Лудогорец обаче не наведе глава, а стигна до гол. В самия край на първата част Кирил Десподов реализира от фаул, намалявайки резултата.

Това бе първи допуснат гол за Бетис у дома през сезона.

В 50-ата минута Лудогорец направи контраатака, Каули изведе Текпетей и той би, но Браво се справи. След последвалия корнер Тиаго стреля с глава, но право във вратаря.

В 59-ата минута Бетис стигна до трето попадение. Точен бе Серхио Каналес, който се освободи майсторски от Пьотровски и със силен удар изненада Падт.

В 75-ата минута Лудогорец отбеляза второ попадение. Негов автор беше Рик Джонатан, който с изстрел по земя не остави шансове на Клаудио Браво.

В продължението на срещата Дени Групер се озова на отлична позиция, откри си възможност да стреля, но не уцели вратата.

Още снимки от мача вижте ТУК.

БЕТИС 3:2 ЛУДОГОРЕЦ
1:0 Луиз Енрике (25)
2:0 Хоакин (40)
2:1 Десподов (45)
3:1 Каналес (59)
3:2 Рик (74)

БЕТИС: 1. Браво, 24. Айтор, 19. Луис Фелипе, 3. Едгар, 33. Миранда, 4. Акуоку, 18. Гуардадо, 11. Луис Енрике, 10. Каналес, 17. Хоакин, 12. Вилиан Хосе

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Витри, 3. Недялков, 24. Вердон, 4. Сисиньо, 23. Шоу, 6. Пьотровски, 95. Каули, 11. Десподов, 37. Текпетей, 9. Игор Тиаго

One Reply to “Шимунджа: Много съм горд с футболистите си”

  1. Лудогорец загуби,да игра добре,но Бетис игра само с трима титуляра.Хоакин е на годините на Шимунджа,хайде по-полека,нека гледаме обективно на нещата.С тази си игра българите в отбора нямат шанс да са титуляри,факт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *