Шефът на Пожарната връчи награда на млад художник от Кубрат

Деветокласникът Халилджан Халил получи днес лично от директора на ГД“ПБЗН“ наградата си от националния конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“ – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Главен комисар Николай Николов пристигна в Разград, за да връчи отличието на момчето със специални образователни потребности от Професионална гимназия – Кубрат.

В конкурса, който се организира за 20-та поредна година, е създадена отделна трета категория – Деца и ученици от училища със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение. В тазгодишната надпревара две от рисунките на деца от Разградска област бяха отличени на национално ниво – творбата на Доротея Илиева Неделчева от СУ „Христо Ботев” – гр. Цар Калоян и рисунката на Халилджан Ахмед Халил от Професионална гимназия – гр. Кубрат.

При визитата си в Разград главен комисар Николов донесе двете награди на малките творци, които нямат възможност да пътуват до София. Рисунката на Халилджан вече е поставена в кабинета на вътрешния министър Иван Демерджиев, съобщи директорът на ГД“ПБЗН“. На награждаването днес присъстваха директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков и директорът на РД“ПБЗН“ комисар Емилиян Станев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *