Шефът на баскетбола: „Вълци-Разград” са млад, ентусиазиран и сериозен клуб, това, което видях, ме вдъхновява”

„Клубът е млад, но от това, което виждам, съм много доволен, вижда се, че децата са тренирали и треньорите са работили сериозно.” Това заяви след първото награждаване  от вътрешния турнир на СКБ”Вълци-Разград”, който се провежда днес и утре в спортна зала „Лудогорец”  президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Той поздрави треньорите на малките вълчета и за това, че не търсят по-лесния вариант – да работят само с момчета – а развиват и баскетбола при момичетата, които играят с много хъс и желание. Глушков бе впечатлен и публиката в Разград, която бе напълнила залата и се вълнуваше с малките баскетболисти.

На въпрос на Разград24/7 Глушков отговори, че може и да е видял бъдещи национали в залата, но по-важно е състезателите да оставят следа и да има отбор, който да пълни както зала „Лудогорец”, така и другата спортна зала в града „Абритус”. Заедно с ръководството на клуба след награждаването на първите победители във вътрешния турнир Глушков тръгна към зала „Абритус”, за да се запознае на място със състоянието й.

„СКБ”Вълци-Разград” е млад, ентусиазиран и сериозен клуб, това, което видях ме вдъхновява още повече” – обобщи Глушков.

Турнирът се провежда днес и утре. В него участват близо 250 деца, в първите срещи днес до обяд се включиха 80 от възпитаниците на клуба.

Освен от президента на Българската федерация Георги Глушков играта им бе наблюдавана и от спортни дейци с принос в развитието на баскетбола в Разград от близкото и по-далечно минало: почетният гражданин на Разград Симеон Варчев и съпругата му Цанка Варчева, почетният гражданин  на Разград Пламен Панчев, Илиян Йорданов, Румен Ганев, Марин Кинов и други. Гости на събитието бяха и заместник областният управител Евгени Драганов  и заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров.

Всички  участници в турнира получиха грамоти и меденки с логото на клуба, а победителите – и медали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *