Шефът на АПИ: През септември започна ремонтът на пътя Русе-Кубрат

През септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе – Кубрат. Има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се подготвят договорите, а днес се отвориха ценовите оферти за надзор. Ремонтът на отсечката е приоритет и екипите не са спирали работа за миг, спазвайки законовите процедури и срокове. Това е съобщил председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на работна среща при областния управител на Русе Галин Григоров с кметоветe от региона – Русе, Кубрат, селата Червена вода, Семерджиево, Ново село, Хотанца, Тетово и Беловец – информират от пресслужбата на АПИ.

Трасето ще бъде рехабилитирано със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет. Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лв. За да върви работата по-бързо и оперативно, участъкът е разделен на два обекта, обясни Терзийски. В лот 32 е 21,5-километровата отсечка от Русе до 21-ви км на пътя между с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и преминава през с. Червена вода, а в лот 33 са останалите 25,2 км до Кубрат, в областите Русе и Разград.  Срокът за изпълнение и на двата участъка е 10 месеца. Започваме през септември и догодина лятото ще се пътува по ремонтиран път, каза председателят на АПИ.

Проектът предвижда път II-23, който осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града, да бъде с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Общо 7 оферти са подадени по обществената поръчка за строителен надзор над ремонта на двете отсечки.

В обособена позиция №2 е 21,5-километрова отсечка от път II-23 Русе – Кубрат (от км 0+030 до км 21+550). В обособена позиция №3 е 25,2-километров участък от път II-23 (от км 21+550 до км 46+771). Второкласният път Русе – Кубрат осигурява най-пряката връзка за жителите от Исперих и Кубат с трите областни града Русе, Разград и Силистра.

За обособена позиция №2 –  лот 32, са отворени ценовите оферти на:

  • „ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД330 000 лв. без ДДС;
  • „РУТЕКС“ ООД –  308 000 лв. без ДДС;
  • „Трансконсулт – БГ“ ООД267 800 лв. без ДДС.

За обособена позиция №3 – лот 33, са отворени ценовите предложения на:

  • „ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД392 000 лв. без ДДС;
  • ОБЕДИНЕНИЕ „СНИК ТРИ ЕС“ с участници „ТРИ-ЕС“ ЕООД и „СНИК“ ЕООД – 298 000 лв. без ДДС;
  • „РУТЕКС“ ООД368 500 лв. без ДДС;
  • „Трансконсулт – БГ“ ООД387 000 лв. без ДДС.

 

 695 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *