Шефовете на пожарната и на РУО връчиха грамота на ученичка от Цар Калоян за участие в национален конкурс

Директорът на РД”Пожарна безопасност и защита на населението Емилиян Станев и началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков участваха в тържество в СУ”Христо Ботев”-Цар Калоян за награждаването на десетокласничка от учебното заведение, която е участвала в национален конкурс за есе.

Конкурс за разработване на есе на тема „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“ е организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта. Призьорите от Разградско са пет, Есин Шакирова от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград спечели втора награда и я получи на церемония в София, а за останалите четима участници наградите са грамоти, които получават по училищата си.

Гюлен Гюнай получи грамотата си на специална церемония пред съучениците си от СУ”Христо Ботев”-Цар Калоян .

Празникът започна с кратка програма за добротата и за добротворството. След емоционалните стихове Гюлен прочете есето си, в което изразява своята представа за хората, помагащи на изпадналите в беда.

Тържеството завърши с поздрав за всички – песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България”, изпята от група ученици.

Празникът с учениците и гостите от пожарната и образователния инспекторат сподели заместник-кметът на Община Цар Калоян Шукри Джамферов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *