Шест награди за „Лудогорец” от „Футболист на 2019-та”, но ощетиха Недялков

Общо 6 награди спечели „Лудогорец” от церемонията „Футболист на 2019 г.”, която се проведе тази вечер в София. Не се сбъдна обаче очакването, както на феновете на тима, така и на безпристрастните любители на футбола, че №1 за отминалата година ще е футболистът с отлично представяне както за клубния си тим „Лудогорец” в родното първенство, така и в турнира „Лига Европа” с включване в идеалния отбор на евротурнира, а и в националния отбор. За победител бе обявен футболист без мач за националния отбор и с 4 мача в Европа.

Изборът на най-добрите футболисти бе на 112 спортни журналисти, очевидно субективен и по неясни критерии.

Само в три от категориите журиращите оцениха по достойнство футболистите от Разград.

Румънецът Клаудио Кешерю за втора поредна година бе обявен за най-добър чужденец в българското първенство. Минути по-късно обаче не успя да се пребори според критериите на българските спортни журналисти, за титлата „най-добър нападател в българското първенство”, победен от Димитър Илиев.

Любимецът на лудогорските фенове на чист български език призна, че не се чувства чужденец в България, а „вкъщи” и благодари за признанието, отдаде дължимото и на съотборниците си.

Пламен Илиев пък получи приза „Най-добър вратар”, а Антон Недялков  – „Най-добър защитник”.

Със специална награди си тръгна Владислав Стоянов. Призът „Лъвско сърце – Трифон Иванов” му бе присъден за усилията и упоритостта след  2 години и 8 месеца контузия да се завърне на терена.

Доскорошният наставник на „Лудогорец” Станислав Генчев, под чието ръководство отборът излезе от групите на турнира Лига Европа, остана на трето място в класацията „Треньор на годината”, а за победител бе обявен треньорът на казахстанския „Кайзар” Стойчо Младенов.

Антон Недялков остана на второ място в десетката на най-добрите футболисти, а за победител бе обявен Димитър Илиев от „Локомотив”-Пловдив.

Сред предложенията за най-добър полузащитник и прогресиращ млад футболист изобщо липсваха номинации от “Лудогорец”.

Добро впечатление на церемонията направиха и две изказвания на официалните лица. Министърът на спорта Красен Кралев и вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев пожелаха успех на „Лудогорец” в 1/16-ина финала на „Лига Европа” срещу „Интер”-Милано, отчитайки факта, че добро представяне на орлите носи точки за националния коефициент.

 

One Reply to “Шест награди за „Лудогорец” от „Футболист на 2019-та”, но ощетиха Недялков”

  1. Бъдете реалисти,ощети ли го?Според кого е ощетен,това е само в главите на слугите на Домусчиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *