Шест медала от международен турнир за малките разградски джудисти

С шест медала се е завърнаха от участие в международен турнир по джудо шестимата представители на клуб „Джудо и джиуджицу –Разград“ – съобщават от спортната организация.

В  спортна зала “Орловец” в Габрово в събота се проведе традиционният вече международен турнир по джудо за подрастващи. Участваха 345 състезатели от 32 клуба. Състезанието беше специално посетено и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който разговаря със състезателите и наблюдава част от битките.

Събитието беше истински празник за състезатели и треньори и премина в дух на разбирателство и феърплей. Бяха раздадени медали и грамоти за класиралите се на първо, второ и трето място.

Отборът на клуб „Джудо и джиуджицу –Разград“ включваше шестима състезатели, които участваха в пет категории.

Близначките Преслава и Мирослава Чанкови мериха сили във финална битка в категория 25 кг, момичета родени 2011г., като златния медал в сестринския двубой беше за Преслава.

При момичета 23 кг, Магнолия Райкова спечели сребърен медал, а бронз в своите категории си заслужиха Хазал Боянова (34 кг) и Андрея Андреева (40 кг).

Единственият представител на клуба в мъжките двубои- Теодор Ганев (23 кг, род. 2012 г.), спечели бронз, след като спечели „малкия финал“ в своята категория.

Така общата равносметка за разградския клуб е 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови медала, което нареди клуба на 12 място в общото класиране по медали.

Треньор на малките медалисти е Павлин Колев. На този турнир го е замествал Хубан Соколов, който тренира ММА състезатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *