Шест медала за лудогорската борба от Държавно първенство

Шест медала спечелиха клубовете от Лудогорието от Държавното лично първенство за кадети и кадетки до 17 години, което се проведе от 17 до 20 януари в гр. Горна Оряховица.

Всички клубове по борба от Разградска област участваха с максимален брой състезатели поради важността на надпреварата – класираните се до трето място се включват в разширения състав на националния отбор за тази възраст.

При кадетките медали в актива на лудогорската борба са два сребърни и един бронзов медал.

Второ място извоюва Филиз Кямил от СК по Борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград с личен треньор Фатме Шабан. Филиз се бори в по-горна категория – до 57кг., в нея тя записа 3 блестящи победи с туш, но на финала отстъпи пред европейската шампионка за миналата година Олга Попова – молдовска състезателка с българско гражданство състезаваща се за ЦСКА.

На второ място се класира и Селин Мехмед в категория до 46 кг. от СК „Агросем“ Острово с треньор Недрет Али. На финала тя отстъпи на състезателката Даяна Стойчева – бронзова медалистка на Европа за миналата година.

Бронзов медал за СК „Зекерие Гючлю“ спечели Ягмур Халим с личен треньор Ерол Сали, а на крачка от медалите с 5то място в кат. 57 кг. остана състезателка от клуба по борба „Кубадън“ гр. Лозница Арзу Османова.

При кадетите участие взеха над 280 състезатели от над 37 клуба.

СК по борба „Осман Дуралиев“ гр. Исперих с треньор Бехчет Хамид спечелиха два медала. С второ място е Гроздан Петков в категория до 48 килограма след 3 победи. Състезателят Аксел Кадир в категория до 60 кг. в конкуренция от 38 състезатели записа 5 категорични победи, а след много оспорвана схватка допусна само една загуба на полуфинал и се окичи със бронзов медал.

Трето място в категория до 55 кг след 4 победи и една загуба на полуфинал записа и Валери Огнянов – състезател на СК „Кубадън“ гр. Лозница с треньор Севджан Адем.

Българската федерация по борба гласува доверие и на единствения лицензиран съдия от Разградска област Дениз Хамид по време на Държавно първенство.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *