Шестима областни управители обсъждаха в Търново как да привличат румънски и български туристи

Регулярни срещи с туроператорите от Северна България започват областните управители на Велико Търново, Плевен, Габрово, Русе, Силистра, Разград. Това стана ясно след работната им среща в старата столица, домакин на която беше областният управител на Велико Търново Людмила Илиева – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Форумът е в рамките на инициативата на Областния управител на област Разград – д-р Деян Димитров за изпълнение на План за съвместни дейности на Областните управители от Северен централен район в сферата на туризма. В дискусията се включиха и експерти от областните администрации, туристическия бранш и неправителствения сектор в сферата на туризма.

Те, заедно с областните управители набелязаха конкретни мерки за развитието на туризма. Целта е привличането, както на български, така и на румънски посетители и създаването на общи маршрути в региона, които да включват културен, поклоннически, селски, кулинарен и други видове туризъм. Предвижда се още разработването на Фейсбук страница, където ще се промотират най-интересните културни събития и туристически обекти в шестте области.

„Трябва да бъдем по-близо до хората и да представяме туристическите продукти по един по-атрактивен начин, така че наистина да ги привлечем към конкретно събитие или обект. Важно е да ги накараме да съпреживеят, да изпитат емоция, когато отидат на определен фестивал или посетят дадено място“, сподели областният управител на област Разград. По думите му ще се работи по-активно за привличането на туристи от северната ни съседка. За целта ще бъдат привлечени влогъри и инфлуенсъри, ще се публикуват материали в Румъния, които да засилят интереса към страната ни, особено към Северен централен район.

Подготвя се и общ събитиен календар, който ще рекламира най-атрактивните прояви и места. Предстои изследване на профила на туристите в шестте области, като акцентът ще падне върху българските и румънските граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *