Шестгодишна джудистка от Разград с бронз от международен турнир

Шестгодишна джудистка от клуб „Джудо Разград” се завърна с медал от петия международен турнир „Панагюрище оупън“, които се проведе в два последователни дни – 19 и 20 юни.  Достойно се представиха и съотборниците на малката състезателка – съобщават от клуба.

В двудневната надпревара стартираха 946 състезатели от 12 страни в 5 възрастови групи от 5 до 17 години. България бе представена с 41 клуба от страната. Румънците бяха с 11 тима, а с по три отбора дойдоха Украйна, Черна гора и Гърция.

Разградският отбор от седем състезатели до последно се бори за медалите в отделните категории. В последното за сезона състезание, най-малката участничка от клуба Андреана Маринова – 6 г. гордо се окичи с бронзов медал в категория 27 кг, момичета до 7 г.

Останалите състезатели – Пламен Кулов – 7 г, Теодор Ганев – 9 г, Преслав Петров – 9 г, Мирослава и Преслава Чанкови – 10 г. и Момчил Колев – 12 г., се наредиха сред най-добрите в своите категории, след оспорвани битки на татамито, но останаха без жадуваните медали.

Кулминацията на турнира бе церемонията по изпращането на олимпийските представители  по джудо за игрите в „Токио 2020“. Публика и участници изпрати с бурни аплодисменти, пожелания за успех и символично с четирилистни детелини Ивелина Илиева, Ивайло Иванов и Янислав Герчев, които пък раздадоха куп автографи и снимки на своите малки фенове, сред които бяха и представителите на разградския клуб.

„Подготовка на малките джудисти ще продължи и през лятото, за да стартираме още по-убедително в новата състезателна година.“, коментира треньорът на клуба сенсей Павлин Колев.

 1,783 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *