Шампион с голямо сърце: Лъчезар Вълчев дари средствата от Федерацията на жените на Марти

Двойният световен ученически шампион по лека атлетика Лъчезар Вълчев направи голям жест към връстника си Мартин Христов. Управителният съвет на Федерацията на жените бе взел решение събраните от Благотворителния концерт на организацията за Деня на семейството средства да бъдат разделени между двете момчета – за спортната подготовка на Лъчезар и за лечението на Марти.

Шампионът с голямо сърце обаче изненада всички с жеста, който направи на събитието, на което бе предвидено да се връчат парите. „Искам да дам моите пари на Мартин, защото той има нужда повече от мен“ – каза Лъчезар и подаде плика със 700 лева на бабата на болното момче Вярка Добрева.

Жената бе трогната и със сълзи на очи благодари за жеста. Минути преди това тя получи още един жест – в бистро „Зайо Байо“, където се проведе събитието, организирано от Федерацията на жените, случайно я видя нейна колежка и още с поздрава си й подаде 100 лева дарение в подкрепа на лечението на Марти.

Председателят на Федерацията на жените Любка Стоянова разказа друга случка, свързана със солидарността, която разградчани могат да проявят около една кауза. За събитието тя дошла с такси, разказала на шофьора къде и защо отива, а той отказал да вземе дължимите му средства за услугата – 5 лева, като заявил желанието си тези пари да бъдат добавени към общата сума в подкрепа на двете момчета.

Любка Стоянова отправи благодарности и за трите случая, както и на Община Разград за подкрепата в организирането на мащабните събития на неправителствената организация, а също и на медиите, които отразяват проявите на Федерацията.

Благотворителният концерт се провежда от 25 години – припомни Любка Стоянова. Първата подобна проява е била също в подкрепа на онкоболно дете. През годините освен за нуждаещи се от подкрепа конкретни наши съграждани средства са дарявани и за културни и социални институции. От последния концерт са отделени и 300 лева за лечението на член на Управителния съвет на Федерацията, при която също е възникнал здравословен проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *