Шампион по борба е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Лозница

Шампион по борба е номинацията на ГЕРБ-Лозница за кмет на лудогорската община.

Предложението за вота през октомври управляващите да издигнат Айдън Нихадов за кандидат-кмет от името на ГЕРБ е обсъдено и одобрено единодушно на номинационно събрание на партийната структура миналата седмица, други кандидатури не са издигани.

Нихадов е на 36 години, родом е от Лозница. Завършил е Спортното училище във Варна. В този период е републикански шампион по борба свободен стил, момчета 1997 г., многократен вицешампион на страната, през 2010 г. е шампион „Олимпийски надежди“ за юноши на международен турнир по борба през 2001 г.

След това завършва Педагогическия факултет на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, магистър с квалификация „Спортна педагогика“. От 2006 г. работи в СУ“Христо Ботев“-Лозница, в периода 2007-2009 г. като възпитател в Средношколското общежитие, а през останалото време – като учител по физкултура.

Айдън Нихадов е семеен, баща на три деца, съпругата му Зюлбие Шабанова е също с педагогическо образование, специалност „Българска филология“.

Нихадов е член на ГЕРБ от 2019 г.

Той ще бъде и водач на листата за общински съветници, която ще е пълна – от 17 човека.

Номинациите са изпратени в централата на политическа партия, предстои през септември да бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

One Reply to “Шампион по борба е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Лозница”

  1. Браво Айдъне, ти можеш да се справиш. Желаят ти късмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *