Шампион по борба е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Лозница

Шампион по борба е номинацията на ГЕРБ-Лозница за кмет на лудогорската община.

Предложението за вота през октомври управляващите да издигнат Айдън Нихадов за кандидат-кмет от името на ГЕРБ е обсъдено и одобрено единодушно на номинационно събрание на партийната структура миналата седмица, други кандидатури не са издигани.

Нихадов е на 36 години, родом е от Лозница. Завършил е Спортното училище във Варна. В този период е републикански шампион по борба свободен стил, момчета 1997 г., многократен вицешампион на страната, през 2010 г. е шампион „Олимпийски надежди“ за юноши на международен турнир по борба през 2001 г.

След това завършва Педагогическия факултет на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, магистър с квалификация „Спортна педагогика“. От 2006 г. работи в СУ“Христо Ботев“-Лозница, в периода 2007-2009 г. като възпитател в Средношколското общежитие, а през останалото време – като учител по физкултура.

Айдън Нихадов е семеен, баща на три деца, съпругата му Зюлбие Шабанова е също с педагогическо образование, специалност „Българска филология“.

Нихадов е член на ГЕРБ от 2019 г.

Той ще бъде и водач на листата за общински съветници, която ще е пълна – от 17 човека.

Номинациите са изпратени в централата на политическа партия, предстои през септември да бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

 1,749 total views,  1 views today

One Reply to “Шампион по борба е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Лозница”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *