Шампион получи шампионски велосипед от Общината

Многократният републикански шампион и рекордьор Мирослав Минчев от Спортен клуб по колоездене “Спринт“ получи днес от Кмета на Разград Денчо Бояджиев състезателен велосипед от висок клас. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Друг подобен в България няма, а с марката „Dolan“ се състезават по-голямата част от елитните европейски и световни състезатели. Велосипедът бе закупен от Община Разград в изпълнение на ангажимент, поет от местната управа в предходен разговор между г-н Бояджиев и шампиона, който прославя Разград по българските и европейските писти.

Велосипедът бе доставен на части, повечето закупени от Великобритания, а останалите – от Германия, след предварително уточнение с Мирослав Минчев. Някои от елементите са с разновидности – за състезания и за тренировки. Общата стойност на частите е малко над 8000  лв. Минчев получи частите преди няколко дни, след което сглоби колелото съобразно своите изисквания за използването му, като за някои от фините настройки допълнително ще се използва експерт.

Мирослав Минчев благодари на Кмета Бояджиев за предоставения велосипед и заяви, че с него ще продължи да изпълнява своята цел да подобрява национални рекорди. Към момента той е неколкократен рекордьор в две дисциплини – 1000 и 200 м. на писта.
В разговора си с Кмета колоездачът постави въпроса за необходимостта от ремонт на пистата на Градския колодрум, за да може там през 2023 г., когато се навършват 120 години колоездене в Разград, годишнината да бъде достойно отбелязана с възобновяване на Купа „Разград“. Кметът Денчо Бояджиев увери, че ще бъде извършен оглед на място и ще се обсъдят възможностите разходи за подобен ремонт да се предвидят в бюджета за следващата година.

Минчев съобщи, че първото състезание с новия велосипед ще е на 22 септември в Пловдив. Г-н Бояджиев му пожела успех не само на това състезание, а и на всяко следващо. Поздрави го за постигнатото високо спортно майсторство през вече 20-годишната му кариера и му пожела сред неговите възпитаници, тъй като Минчев е и треньор в клуб „Спринт“, да растат достойни негови наследници, които да продължат традициите на разградското колоездене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *