Шампионски скокове за разградските лекоатлети в Добрич, добро представяне и в бяганията

Отново медали за разградските лекоатлети от престижно състезание. На националния турнир за юноши и девойки в зала, провел се преди седмица в Добрич, състезателите от СКЛА“Лудогорец“ спечелиха три медала и още няколко престижни позиции в различните дисциплини – съобщи техният треньор Красен Цонев.

Два от медалите са за балканския шампион Лъчезар Вълчев, който по този начин защити реномето си на най-добър скачач в тази възраст. В скока на дължина постижението на 16-годишния лекоатлет е 6,38 м., а в тройния скок – 14,26 м.

Сребърен медал в скока на дължина спечели 17-годишният Николай Тодоров, постижението му е 5,87 м.

На стотна от бронза на четвърто място остана Каролина Иванчовска на 400 м. бягане с постижение 64,8 сек. Кристиян Карчев и Момчил Янков пък са пети и шести на 400 м. в тяхната възрастова група.

Извън класирането в състезанието участва и републиканската шампионка на троен скок Димана Йорданова. В скока на дължина тя се доближи на 8 см. от личния си резултат, като постижението й в Добрич бе 5,60 м.

В турнира са участвали 120 състезатели от над 10 клуба.

Ръководството на СКЛА“Лудогорец“ и състезателите от клуба благодарят на „Лудогорско пиле“ и на Любо Лозанов за финансовата помощ, която оказват в тренировъчния процес и за участието в състезанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *