Шампионска титла за Десислава Иванова и още два медала за лудогорската борба от държавното първенство до 20 години

Три медала за разградската борба от Държавното лично първенство за юноши и девойки до 20 години, което се е провело от 25 до 27 януари. Сред 360-те участници в трите стила имаше представители на три клуба от Лудогорието – СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград, СК по борба „Осман Дуралиев“ гр. Исперих и СК по борба „Кубадън“ гр. Лозница.

Най-добро представяне за Лудогорската борба дойде отново от нежния пол. 17-годишната Десислава Иванова – ученичка на Спортно училище гр. Разград и състезателка на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград с личен треньор Фатме Шабан – спечели шампионската титла при 59-килограмовите девойки. Само преди седмица Десислава стана втора при жените като загуби на финала само от своята треньорка, а най-интересният факт е, че през последните три години в същата тази категория титуляр беше Фатме Шабан, която вече се състезава до 23-годишни и жени. Самата тя не можа да присъства на първенството и бе замествана от нейния личен треньор Дениз Хамид. В момента тя е на лагер с женския национален отбор по борба, който се готви за предстоящото Европейско първенство за жени от 12 до 18 февруари в гр. Букурещ, Румъния.

В свободния стил при юношите второ място и сребърен медал спечели Хамди Басри в категория до 79 килограма. Той е състезател от СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград и ученик на Спортното училище с личен треньор Халил Мусов. Хамди записа три убедителни победи с туш и технически туш, но на финала отстъпи пред представител на Стара Загора.

В категория до 125 килограма Орлин Асенов – състезател на СК по борба „Осман Дуралиев“ гр. Исперих с личен треньор Бехчет Хамид – също записа три убедителни победи по време на първенството, но в оспорвана схватка с бъдещия шампион на полуфинала претърпя загуба, а след победа на малкия финал се класира на трето място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *