Четири специални награди в „Спортист на годината на област Разград”

Четири са специалните награди в традиционната класация „Спортист на годината на област Разград” – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Техните носители са отборът по футбол на малки врати момчета на Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Разград, хандбален клуб „Кубрат“ с треньор Стефан Калинов, спортен клуб по борба „Спартак“ в Цар Калоян с президент Дечко Петков и Иван Илиев.

Футболният тим е награден, тъй като спечели за втора поредна година I място на традиционния благотворителен турнир по футбол на малки врати в Разград и за проявен силен спортен дух, сплотеност и постоянство. Хандбалният клуб – заради социалната ангажираност и хуманност, изразени с организирания съвместно с Община Кубрат през месец април 2020 г. в град Кубрат национален турнир по хандбал за момчета и момичета до 12-годишна възраст, под наслов “По-силни сме от вируса”. Клубът по борба е сред наградените по случай 60-годишнината от основаването на клуба и 50 годишната треньорска дейност на Дауд Мураф. Иван Илиев е сред призьорите за цялостен принос в развитието на спорта в област Разград.

Областният управител Гюнай Хюсмен благодари на всички отличени за положените усилия, добрите резултати и достойното представяне. Той пожела на всички спортисти от областта весели празници, здраве и още по-големи успехи през новата 2021 година.

Заради пандемията и мерките за ограничаване на нейното разпространение не бе проведена традиционната церемония за награждаване на призьорите. Присъстваха само Дениз Хамид/член на Постоянната областна комисия за развитие на младежта и спорта в област Разград/ и работният екип за обобщаване на резултатите от гласуването. Наградите ще бъдат изпратени на техните носители.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *