Четири нови случая на COVID-19, всичките от Исперихско

Коронавирус

Според данни на Регионалната здравна инспекция на 17 август са регистрирани четири нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград. Всичките са от Исперихско.

Единият случай е жена на 35 г. от с. Вазово, община Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е оставена в дома с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

19-годишна жена от с. Къпиновци, община Исперих е вторият регистриран случай на COVID-19 в област Разград. Взет й респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Оставена е в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Жената не съобщава за придружаващи заболявания.

Третият случай е жена на 56 г. от гр. Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Оставена е в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Жената е Артериална хипертония  II ст.

Жена на 34 г. от с. Конево, община Исперих е четвъртият регистриран случай на COVID – 19. Взет й e респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е оставена в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *