Четири катастрофи с осем пострадали миналата седмица

Пътна полиция

731 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 13 до 19 юли 2020 г. – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 533 фиша и 68 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкциониран е мотоциклетист за нарушение на правилата за движение.

Установени са петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Регистрациите на пет моторни превозни средства са прекратени – при един от случаите причината е неправоспособност на водачите, а в четири – заради употреба на алкохол.

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия с осем пострадали, сочи още справката на „Пътна полиция“.

До 22.00 часа на 23 юли продължава специализираната полицейска операция за контрол спрямо водачите на дву-, три- и четири-колесни /АТВ/ превозни средства. Като едни от най-уязвимите участници в движението, те се проверяват за нужната правоспособност и за поставянето на защитни каски при управлението на тези видове МПС.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *