Четири велосипеда в томболата на десетата колоездачна обиколка на Разград, в Дните на Европа ще има и конкурс за рисунка на асфалт

На 10 май ще се проведе десетата юбилейна инициатива „Дни на Европа”, която се организира от Областния информационен център в Разград и има за цел да покаже как с европейска подкрепа се променя облика на града и региона.

Както и предишните години две са основните събития, които привличат интереса предимно, но не само на младите хора. Представи ги днес управителят на ОИЦ Юлиян Данаилов. И за двете събития записването може да се извърши предварително, но може и на място, 30 минути преди началото им.

Колоездачната обиколка на обновени с европейски средства обекти започва в 15,00 ч. на 10 май, понеделник от площад „Независимост” – пред Новия театър. Колоездачите, облечени във фланелки с логото на ОИЦ,  ще карат в колона до Археологическия резерват „Абритус”, там ще получат талони за участие в томбола, която ще се тегли при завръщането им на старт-финала. Наградите са общо 50 – предимно аксесоари и принадлежности за управление на колело, а за пръв път големите награди – маркови велосипеди – са четири.

Колоездачната обиколка се провежда със съдействието на Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Второто събитие от „Дните на Европа” е насочено към талантливите малки художници. За пръв път конкурсът за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград рисуват Европа” ще се проведе на паркинга до Средношколското общежитие. Той започва в 17,00 ч. на 10 май, участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи – до 7 години, от 1 по 4 клас и от 5 до 8 клас. Във всяка от възрастовите групи ще се връчат първа, втора и трета награда, както и по две поощрителни. Наградите са приспособления за рисуване. Още в началото на събитието обаче всички участници ще получат брандирани фланелки на Областен информационен център – Разград, както и комплект цветни тебешири.

Партньори при организирането и провеждането на конкурса са Детско арт студио „Дъга”, Студио „Вдъхновение”, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс”, ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество, ЦПЛР – Център за работа с деца и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *