Четирима пешеходци сред санкционираните от Пътна полиция през миналата седмица

568 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 29 януари до 4 февруари 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 373 фиша и 67 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани четирима пешеходци.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства. В един от случаите причината е неправоспособност на водача, в други два – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества от страна на водача.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които седем души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец февруари на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 215 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 25.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *