Четирима възпитаници на Музикалната школа с купи и медали от „Звукът на времето“

Отлично представяне на престижен конкурс за възпитаниците вокалния педагог от Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ“Развитие 1869“ Детелина Тодорова. И четиримата малки певци, които са участвали, в Осмия международен конкурс „Звукът на времето“ във Велико Търново се завръщат с купи и медали. Това е един от първите конкурси в страната, които се провеждат присъствено след началото на пандемията, участвали са общо 450 участника от 5 до 25 години. Председател на журито е бил Иван Лечев, в комисията били и: композитора Емил Струнджев, Клавдия Василаче от Румъния, певицата Нели Андреева и Майа Бошева.

Част от отличията са още от първия етап на певческата надпревара, той е бил онлайн и от него също се връчват грамоти.

Три от децата от Музикалната школа са участвали в раздела за фолклорно пеене, а за две от тях това е първо участие на конкурс. Шестгодишната Мартина Матева и седемгодишният Йордан Гавазов обаче се завръщат с по две отличия. Като дует с изпълнението на песента „Тръгна Желка на оране“ печелят първа награда в първа възрастова група, а с индивидуалните си изпълнения Мартина шопската песен „Леле свашке“ е на първо, а Йордан с родопското „Гайди ни свирят на хорищено“ е на второ място.

На второ място в същата възрастова група е Ренета Петрова, тя е изпяла добруджанската песен „Гайдарче“. Тя бе най-смела на пресконференцията в Музикалната школа и най-охотно разказа колко приятно преживяване е да излезеш на сцена.

Музикалната школа е имала и един представител в раздела за поп пеене. Десетгодишната Пресияна Тодорова е на трето място в най-многолюдната втора възрастова група. Тя е изпълнила песента на Катя Филипова „Сбогом, мое море“.

„Много съм доволна и горда с успешното представяне на децата“ – заяви тяхната преподавателка Детелина Тодорова. Тя вече ги подготвя за следващите им участия, те ща са в Разград на фестивала „Като звездите“ в края на юни и на Капанския събор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *