Четвъртокласниците от ОУ“Васил Левски“ с цветно послание преди Великден

С призив „Усмихни се цветно“ 120 деца от Разград разпращат  поздрав до връстниците си от цялата страна. Четвъртокласниците от ОУ „Васил Левски“ нарисуваха  цветно собствените си ръчички, отправени като послание за подкрепа към всички хора, които сега макар и изолирани по домовете си, трябва да се чувстват единни и силни заедно – уточняват от учебното заведение.

Идеята хрумнала на учениците от 4 „б“ клас, вдъхновени от акцията на децата в Италия, които  в  дните на най-страшна зараза от КОВИД19  нарисуваха и разпратиха по целия свят  цветната дъга, като зов за надежда.

„Решихме да продължим инициативата на  децата от Италия. Включиха се всички четвъртокласници в училището. Рисунките са направени вкъщи. Децата са правили бодиарт,  постери, апликации. В някои семейства авторите са повече от един. “Посланията  в снимки събрахме заедно и направихме видеоклип.“, обяснява класната на 4 „б“  Кремена Данаилова.

#УСМИХНИ СЕ ЦВЕТНО е акция, с която децата от ОУ „Васил Левски“ в Разград искат да зарадват малки и големи преди Великден. Клипът, който вече е качен на фейсбук страницата на училището, ще бъде  разпратен чрез личните профили на деца, учители и родители до хиляди  хора. 10-годишните автори на пърформанса призовават всички, които получат посланието да го препратят до своите приятели в социалните мрежи, за да се почувстваме  заедно, по силни и уверени въпреки изпитанията в дните преди  Възкресение.

Вижте клипа ТУК.

 2,443 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *