Част от танцьорите в Капанския ансамбъл протестираха в подкрепа на стария си директор

Странна конфигурация на площада пред сградата на Общинския културен център изненада тази сутрин разградчани и им създаде дискомфорт относно преминаването оттам. Десетината човека, подредени през метър и половина, се оказаха танцьори от Капанския ансамбъл, протестиращи в подкрепа на бившия си директор Светослав Митев, а встрани имаше още почти толкова  журналисти.

Подредбата бе за двете телевизии, които имаха преки включвания в сутрешните си блокове  – БНТ и БТВ. В тях като представител на Община Разград – работодателят, освободил Митев от ръководната  длъжност – бе заместник-кметът Добрин Добрев. По доста странна журналистическа логика за равпоставеност на тезите на двете страни, съотношението на времето, предоставено на зам.-кмета и на протестиращите бе 1:4. Като млада медия ще последваме техния пример на еталон в журналистиката и ще представим гледната точка на лидера на протестиращите едно към едно, а позицията на общината можете да си припомните ТУК.

Ето какво каза организаторът на протеста Георги Георгиев пред местните медии:

„- Какви са мотивите ви какви за протеста? –

  • Не искаме Кънчо Върбанов за директор, защото в социалните мрежи досега ни обижда, нарича ни мишки и нещастници, определи целия ни труд досега и нас самите като боклуци. На представянето му бяха зададени въпроси като как ще работи след като ни е обиждал, отговори, че няма да работи с нас, щял да променя структурата, не знаем на какво основание. Чуват се слухове, че 4 на 4 танцовият състав ще стане(съотношение между танцьорите жени и мъже). 10 на 10 сме сега, тоест съкращения предприема явно. Ние досега сме поддържали българското, капанското особено, като произведението „Капанска сватба“ например. Той миналата седмица даде нови нареждания да загърбим българското и да почнем отново като Балкантурист.
  • Докога ще продължи протестът?
  • Докато г-н Бояджиев ни чуе и дойде лично да ни обърне внимание. Ние всеки ден ще сме тука.
  • Как, като имате разрешение само за днес?
  • Ами не искаме с него господин да работим.
  • Смятате ли че ще постигнете нещо?
  • Надяваме се.“

Протестиращите танцьори имаха подкрепата на площада и на двама бивши управници – бившият кмет на Разград д-р Валентин Василев и бившият председател на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, които вероятно днес са били в отпуск като настоящи държавни служители – съответно в Северноцентрално държавно предприятие-Габрово Театрално-музикален център-Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *