Чакат Президента за детски фестивал в Разград следващия петък

Румен Радев

На 25 юни, петък, Разград е домакин на 11-тото издание на Националния пътуващ детски фестивал „Като звездите“ за деца в неравностойно положение – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Фестивалът се провежда всяка година в различни населени места от страната. Организира го  Сдружение с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на детски таланти-Вега” гр. Варна с председател Ирена Анастасова. Тазгодишното издание се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. Очаква се държавният глава лично да открие събитието и да приветства участниците.

Във фестивала с музикални изпълнения ще участват 250 деца от цялата страна, от различни социални и образователни институции от: София,  Велико Търново, Благоевград, Търговище, Шумен, Силистра, Павликени, Брезово, Ботевград и други. Разград ще бъде представен от потребители на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ и Комплекс от центрове за деца без увреждания, както и от изпълнители от: Музикалната школа “Илия Бърнев” към НЧ”Развитие 1869″-Разград, както и класа по поп пеене, Младежкия духов оркестър и Градски мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД-Разград.

Фестивалът няма конкурсен характер. Сред целите му е повишаване степента на социална адаптивност на децата в неравностойно положение, както и преодоляване чувството на изолираност от обществото и привличане на общественото внимание към заложбите и таланта на децата, лишени от родителска грижа

Откриването на фестивала е насрочено за 12,00 ч. на 25 юни, на площад „Независимост“ пред Общинския културен център, там ще са и концертните изяви на участниците.

Фестивалът е еднодневен, след представянето си участниците получават грамоти и сувенири, които са осигурени с финансовата подкрепа на фирми от Разград: „АДМ-Разград“(бивше Амилум), „Антибиотик-Разград“АД, „Агрохимконсулт“ООД, „Биовет“АД, „Пилко“ЕООД, „Млин-97“АД,  „Терамаркет“, “Кристера-агро”ЕООД..

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *