ЦИК отново назначи човека на ГЕРБ за председател на РИК-Разград

Хубан Соколов

Централната избирателна комисия за четвърти пореден път назначи номинираният от ГЕРБ-СДС за председател на Районната избирателна комисия в Разград Хубан Соколов. Това стана след като в неделя представителите на седемте парламентарно представени политически сили не постигнаха консенсус на консултациите при областния управител Драгомир Златев относно ръководството на РИК-Разград.

За този пост претенции имаха и от ДПС, техният кандидат Нергин Хамдиев е назначен за секретар на комисията. Номинацията на Продължаваме промяната за председател Жоро Чобанов пък е назначен за заместник-председател, другият заместник-председател е Светлана Неделчева – предложение на ИТН.

На практика без представител в ръководството на РИК остава БСП, оттам искаха секретарския пост за Силвия Великова, тя обаче остава редови член на РИК.

Останалите членове на РИК-Разград са: от Продължаваме промяната – Маргарита Иванова, Драгомир Павлов и Росен Маринов, от ГЕРБ-СДС – Ралица Костова-Цветанова и Айсел Хасанова от ГЕРБ-СДС, от ДПС – Юмгюл Ахмедова, от Демократична България – Ивелина Игнатова и от Възраждане – Албена Тодорова-Йорданова.

От пресцентъра на Областна администрация-Разград съобщиха, че утре в 10 часа областният управител Драгомир Златев ще връчи печатите и ключа на председателя на РИК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *