ЦИК изненада: Назначи пак човека на ГЕРБ за председател на РИК-Разград

Избори

Председателят на Районната избирателна комисия за изборите на 4 април Хубан Соколов е председател и на РИК-Разград за вота на 11 юли. Това реши Централната избирателна комисия днес.

Припомняме, че консултациите между политическите сили при доскорошния областен управител Гюнай Хюсмен приключиха без постигане на консенсус относно председателския пост в РИК-Разград. Номинациите бяха две: на ГЕРБ – на Хубан Соколов и на БСП – Силвия Великова. Срещу номинацията на Соколов се обявиха две от политическите сили – БСП и Демократична България, като споделиха впечатления от недобра организация на вота през април. Това обаче явно не е впечатлило ЦИК и са взели решение Соколов да ръководи организацията и на вота през юли.

Заместник-председатели на РИК-Разград ще са Силвия Великова от БСП и Светлана Неделчева от „Има такъв народ”. Около номинацията на Неделчева бе постигнат консенсус на консултациите, но вторият заместник бе представителят на „Изправи се! Мутри вън” Иван Радушев, който според решението на ЦИК е редови член на комисията. Секретар е Нергин Хамдиев от ДПС, около чиято номинация също имаше консенсус.

Останалите членове на РИК-Разград са: от квотата на ГЕРБ – Ралица Костова-Цветанова, Айсел Хасанова и Павлина Кившанова; от ИТН – Албена Тодорова-Йорданова и Димитър Бобуранов; от БСП – Любица Бочева; от ДПС – Юмгюл Ахмедова; от Демократична България – Ивелина Игнатова.

РИК-Разград встъпва в правомощията си на 22 май.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *