Христо Иванов: Разград зададе националния модел – обединение на всички демократи

В Разград постигнахте това, което ще е модел за цялата страна: всички демократи са обединени, без значение от коя партия идват, от кой етнос са, ще го разпространяваме, за да спрем корупционния картел между ГЕРБ и ДПС, за да се развива България и да постигнем три основни приоритета – свобода, законност и модернизация. Това обяви на откриването на предизборната кампания на „Демократична България – обединение” в Разград един от лидерите на коалицията, която е под №11 в интегралната бюлетина, Христо Иванов.

Той похвали разградските десни и заради това, че в листата предлагат екип, а не току що запознали се хора. Политиката е отборен спорт и всеки кандидат на Демократична България, особено в Разград, е доказал, че има куража да се изправи срещу корупционния картел – допълни Христо Иванов. Той бе категоричен, че кандидатите на Демократична България са доказали с биографиите си, че могат да се преборят за кауза и могат да работят заедно, имат програма и са сигурни участници в следващия парламент. Христо Иванов апелира към активистите на дясната коалиция, които се бяха събрали пред щаба на политическата сила на площад „Ларго”(бившата „Ванеса”), да уверяват избирателите, с които разговарят, че гласовете им няма да се изгубят.

Има само една политическа формация, доказала, че може да се изправи срещу ГЕРБ и върхушката на ДПС – заяви още Христо Иванов, като уточни, че борбата е срещу Сарая, срещу модела на плашене на хората и затварянето им в етнически капсули, използването на етническата карта за крадене и изнудване. Това е законът на Доган, а нашият е: всички под един закон в европейска България с равни права и задължения.

С този екип в парламента ще си припомним какво е истинска опозиция, а ако вложим повече енергия може да имаме и управление с мандата на Демократична България – каза Христо Иванов.

Според експерти годишно в България от джобовете на обикновените хора се крадат 10 милиарда лева, ако бяха останали в тях, щяха да се вложат в образование, в заплати за лекари и медицински сестри, в пенсии за възрастните хора, щяхме да имаме съвсем различна страна – коментира още Христо Иванов. По думите му сега е моментът България да тръгне в друга посока, светът се променя и ако България бързо влезе в тази промяна, ще стане богата страна, а ако го изпусне – ще стане по-бедна и от сега. За пръв път в момент на голяма промяна имаме и финансова инжекция от Европейския съюз, който е готов да инвестира в модернизацията на България, ако позволим същите шмекери – Бойко, Доган, Данчо Цонев – да откраднат тези пари, ще откраднат възможността на България да тръгне по нов път – каза Христо Иванов. Управляващите нямат програма, а лозунгът им е „Красене, красене, крадене” – каза още той. Само Демократична България с своята програма, воля и екип може да спре това – категоричен бе Христо Иванов.

Той предостави възможността да представи листата за Разградски регион на нейния водач Иво Димитров. Нямаме парашутисти, хора, които не познавате, хора със скрито или съмнително минало, което да създава двусмислие за бъдеще непочтеност, листата е съставена от хора, които през живота си са работили в името на това дясната алтернатива да победи и да поведе българската общност – обобщи Иво Димитров в началото.

Представянето започна не по реда в листата, а от двете дами в нея.

Мариела Йорданова е дългогодишната опора на дясното в цялата област, един от основателите на СДС, няма кой да не я познава в Кубрат и в Разград – обяви Димитров.

Милена Орешкова той представи с думите, че на всички е известно нейното политическо минало, политическите успехи и приноса й за общността като заместник-кмет на Община Разград.

Огнян Обрешков е сред създателите на ГЕРБ, човек, който през годините е защитавал дясното, давал е надежда на хората, както и хляб и препитание на много семейства.

Юнуз Ахмед-Юнгата е познат не само в Исперих и Разград, но и в Антверпен и цяла Европа, човек с много последователи в социалните мрежи, известен с това, че казва нещата с истинските им имена.

В обстановката на безизходност в пандемията с COVID-19 д-р Деян Коларов със своята експертиза е надеждата на разградчани как един лекар може да подобри живота на хиляди свои пациенти.

Най-младият в листата е Деян Пейчев – познат със своите акции за опазване на околната среда и стремеж за гарантиране на нормален живот в Разградско.

С политически опит, умения и труд Нихат Расим постигна най-добрите резултати на последните местни избори – с близо 20% от вота за местен парламент в Завет, където няма избрани представители на ГЕРБ.

Накрая Иво Димитров представи и себе си с думите: Аз не съм костюмар, говорещ високопарно неща, които няма намерение на свърши, затова съм пред вас с военна фланела, защото отиваме на битка, за да отвоюваме България и бъдещето на страната от крадците, събрани в ГЕРБ и ДПС.

Официалната част на откриването на кампанията завърши с две категорични мнения, че Разград ще има десен депутат в следващия парламент. Едното бе на втория в листата Огнян Обрешков, а другото – на Иво Мирчев, който бе по-цветен в изказването си: „Благодаря ви, че дойдохте да подкрепите бъдещия депутат Иво Дивака!”.

След това събитие Христо Иванов се срещна и с млади хора от седемте лудогорски общини, които учредиха младежки клуб на Демократична България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *