Христо Иванов и Никола Минчев подкрепиха кандидат-депутатската листа на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България” за Разградски регион

Двама от лидерите на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България” Христо Иванов и Никола Минчев подкрепиха кандидат-депутатската листа на Коалицията за Разградски регион.

Днес те посетиха предизборния щаб на коалицията в централната част на Разград, обсъдиха с кандидатите на народни представители кампанията. Посетиха и шатрата до паметника на Майстор Манол, като разговаряха и с минувачи, които срещата по пътя. Мнозина ги спираха, за да се снимат с тях или да поставят въпроси и отправят препоръки. Възрастна жена от Цар Калоян бе подготвила и подаръци за бившия  председател на Народното събрание Никола Минчев. По-късно той срещна и свой колега от университета, юрист от Разград.

Пред щаба на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България” Минчев коментира, че борбата с корупцията е основен елемент от предизборна програма на Коалицията, която е с №12 в бюлетината. Сред конкретните инициативи в тази посока е реформа на антикорупционната комисия така, че тя да заработи по начин, по който лицата на висши длъжности да бъдат ефективно разследвани за корупционни практики и престъпления. Минчев допълни, че съдебната реформа е много важен аспект от програмата, както и реформа във ВСС, така, че да се гарантира независимостта на съда защото само независимостта на съда може да гарантира върховенство на правото. ”Когато вече има върховенство на правото в страната, ние ще видим как това ще повлияе позитивно на всички сектори в българската икономика” – каза още Минчев.

Христо Иванов заяви, че с общото явяване на двете коалиции „имаме един отбор, един екип, който съдържа в себе си енергията и капацитета да направим качествен скок в развитието на страната. Неслучайно нашата коалиция във всички социологически проучвания е първа и това е отборът на победата.”. „Обикаляйки страната, виждам, че хората се сработват много добре, въпреки че се налага много бързо да влязат в режим на правене на кампания заедно, но това, че имат обща кауза за България е наистина много сериозна отговорност, която ги сплотява и зарежда с енергия.” – допълни още Иванов.  Целта на отбора е победа, „която да ни позволи да направим амбициозно реформаторско управление и България да направи скок напред, а не да тъне в това безвремие, в което сме затънали.” – завърши изявлението си пред местните медии Иванов.

Пред пълната конферентна зала в хотел „Централ” водачът на листата Антоанета Цонева представи останалите кандидати за народни представители. Самата тя е родом от Разград, завършила е Математическата гимназия, родителите и сестра й живеят тук, на срещата бяха и нейни съученици. Втори в листата е представителят на „Продължаваме промяната” д-р Цветомир Цанков – хирург в разградската болница. Трети е земеделецът от Брестовене Нихат Расим-Яши, четвърти – заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров, пети – Мирослав Паскалев от Исперих, шеста е Мариела Йорданова от Кубрат, седма – психологът и педагог Цветалина Терзиева, осми – Иво Димитров.

Антоанета Цонева обяви и целта пред Коалицията в Разград – да се бори за много добър резултат, да се надгради постигнатото на предходните избори.

Цонева бе категорична, че отговорността на кандидатите на Коалицията с №12 в бюлетината е да направят България място, „в което да искаме да отглеждаме децата си, а те да мечтаят да живеят и работят тук, законът да важи за всички и всички да са равни пред него, свободният и честен бизнес има среда да се развива.”. „Искаме доверие да направим България нормална европейска страна.” – завърши Антоанета Цонева.

Пред симпатизантите на Коалицията Никола Минчев припомни, че всички от листите имат една обща цел „да се борят за по-добра и по-модерна европейска развита България.”. Минчев допълни, че „имаме и план как да го постигнем и затова продължаваме да се борим. Енергията, която ни давате с присъствието си, е това, което ни мотивира и дава силите да минем през тази кампания.”

„Разликата между изборите през последните две години и сега е, че този път ние играем за победата” – каза съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов. „За пръв път има ясен инструмент, който може да даде победата в лицето на хора като вас, не сме ние, които ще направят промяната, всеки от вас на 2 април, ако гласува за нас, говори с близките си, ще бъде капчицата, която ще обърне тенденцията и посоката на страната.” – заяви Христо Иванов. „Стига вече сме били най-бедната страна, стига сме били най-корумпираната страна, на партньорите в Европа, гледат като нещо средно между детска градина и лудница, която не може да тръгне напред, да си избере правителство, която е изключила парламентарната си република от мрежата.” – каза още Христо Иванов. Той заяви категорично, че сега може да бъде прескочена границата на онова циклене и увери, че, ако получи мандат, Коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България” ще направи правителство. По думите му то ще може буквално за месеци да обърне посоката на движение на страната. „България за месеци може да стане окончателно да завърши своята принадлежност към ЕС, като влезе в Шенген и Еврозоната. Буквално за месеци можем да започнем ударно да усвояваме парите от всички фондове, включително Плана за възстановяване. 50 милиарда от плана, половина в Северна България, ще започнем работа по всички инфраструктурни проекти в региона.” – каза още Христо Иванов. Той увери, че може за месеци да бъде завършена съдебната реформа „така, че да има един закон за всички и един страх от закона за всички, не само за някои, ние можем да отприщим цялата страна, но ни трябва вашата подкрепа. Този път има отбор и има как.” – завърши Христо Иванов.

Още снимки вижте ТУК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *