Флашмоб с усмивки за всяко дете в двора на ОУ“Васил Левски“

Деца и възрастни сбъднаха мечтата на дете с увреждане да участва в едно от любимите занимания на учениците от ОУ“Васил Левски“-Разград – флашмоб в междучасието. Тези събития се организират по определени поводи в тематични дни и малчуганите се включват масово в тях.

Днес за пръв път до тях по време на танца на надеждата „Jerusalema“ застана и Симона от 4“г“ клас. Преди това заедно с второкласника Даниел тя раздаде стикери с логото на кампанията „Усмивка за всяко дете“. Даниел е автор на логото, имал няколко идеи, но с организаторите от сдружение „Образование и бъдеще“ се спрели на двете усмихнати човечета, нарисувани от детската ръка.

Стъпките на завладяващия танц показа Катя Портянова, а след края на „Jerusalema“ децата поискаха още танци.

Освен по лицата на всички деца и най-вече на участвалите най-активно в кампанията – Симона и Даниел – усмивки имаше и по лицата на родителите, дошли в двора да подкрепят децата си в благородната инициатива, насочена към осигуряване на достъп и интеграция за децата с увреждания.

Проектът „Усмивка за всяко дете“ се реализира от сдружение „Образование и бъдеще“, което работи за развитието на образованието в България като условие за приобщаващ растеж, участва във формирането на местни и национални политики, насочени към преодоляването на регионалните диспропорции в достъпа и качеството на училищното образование в слаборазвитите региони у нас. Проектът се реализира в рамките на гражданската коалиция „Равни.БГ“ и се финансира от Civitates.

One Reply to “Флашмоб с усмивки за всяко дете в двора на ОУ“Васил Левски“”

  1. Много хубава и поучителна инициатива. Браво на у-ще ” Васил Левски ” – дават добър пример за човечност на бъдещето поколение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *