Финансов стимул от общината за седемкратния шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи парична награда на седемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб Осман – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Финансовият стимул за титулувания спортист се връчва за постигнати високи спортни резултати през настоящата година. Средствата са от финансовия резерв по чл. 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. Ремзи Реджеб е третият спортист от Разград с парична премия за международен успех през годината. Преди него парична награда от по 1000 лв. получиха европейският шампион на троен скок за юноши Лъчезар Вълчев и бронзовата медалистка от Европейско първенство по борба за девойки Фатме Шабан.

Ремзи Реджеб спечели седмия си златен медал от Световното първенство по борба за ветерани през октомври, което се проведе в Пловдив. В кат. 62 кг. в дивизия „Д“ 54-годишният състезател победи представители на Индия, Монголия и двама съперници от Казахстан. Предложението Ремзи Реджеб да получи финансов стимул за успехите си дойде от СКБ“Лютфи Ахмедов“, след което от Общинска администрация бе насочено към Общинския съвет, чиято Постоянна комисия по младежта и спорта взема решения за подобни награди. „Постигнатите класирания и резултатите на Ремзи Осман на Световното първенство за ветерани са изключителни и значими, съизмерими със спортните стандарти във възрастовата група ветерани – дивизия „Д“ – се казва в предложението към местния парламент.

 

„Гордост е за ръководството на Община Разград да покаже уважение към такъв състезател, отдал живота си за развитие на любимия спорт и чрез личните си успехи и като организационни умения за функционирането на СКБ“Лютфи Ахмедов“ като негов изпълнителен директор. Постиженията Ви са достойни за уважение и сме радостни, че имаме възможност да ви предоставим тази скромна награда с пожелание още поне толкова пъти, колкото са златните ви медали досега, да се срещаме по подобни хубави поводи“ – каза г-н Добрев преди да връчи плика с финансовия стимул.

Ремзи Реджеб също изрази радостта си, че за пореден път е защитил световната си титла, като по този начин е прославил както България, така и Община Разград. Той изрази и надежда постиженията му и активната му спортна дейност да са пример за младото поколение по отношение на това, че възрастта не е от значение, когато си упорит и последователен в амбициите да постигаш успехи на световно ниво.

Ремзи Реджеб разказа как протича подготовката му за подобни състезания, сподели и, че вече е проучил и възможностите за явяване на следващото Световно първенство за ветерани, догодина то ще е в Гърция.

В срещата на заместник-кмета Добрин Добрев със седемкратния шампион по борба Ремзи Реджеб участва и главен експерт „Спорт“ в Община Разград Валери Бойчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *