Финансова подкрепа от 1000 лева за шампион по колоездене от Община Разград

Кметът Денчо Бояджиев се срещна с колоездача и треньор в СКК“Спринт“-Разград Мирослав Минчев и му връчи финансов стимул от 1000 лева.Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Средствата са част от резерва, предвиден в Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в община Разград и предоставян на състезатели от Разград за високи спортни постижения.

През ноември Мирослав Минчев представи България на  Европейското първенство по колоездене и се класира на 11-то място в дисциплината 1000 м. с осмо поред за 8 години подобрение на националния рекорд и на 6-то място отборен спринт. Минчев е и национален шампион на писта – бързина и 1000 метра. В класацията „Спортист на Община Разград за 2020 г.“ той се класира на второ място.

В срещата участваха и заместник-кметът Руска Вътева, главен експерт в отдел „Образование и спорт“ Валери Бойчев и членът на Управителния съвет на СКК“Спринт“ Румен Бакърджиев.

Пред тях Мирослав Минчев разказа за постиженията си, за начина, по който провежда подготовката си, а и за проблемите, които среща. Те са свързани основно с материалната база – състоянието на градския колодрум и вандалските прояви, на които стават жертва съоръженията там. Г-н Бояджиев съобщи, че пред общинското ръководство стои въпросът с осигуряването на добра материална база за два вида спорт, които носят слава на Разград – леката атлетика и колоезденето – и по този въпрос се работи и се търсят решения. Кметът допълни, че вече е обявена обществена поръчка за благоустрояване и рехабилитация на Градския парк, където се намира колодрума.

Мирослав Минчев сподели, че въпреки трудностите, има интерес към колоезденето при подрастващите. Към момента той тренира 15 деца, но има още 7-8, които очакват месец март, когато е следващият прием за обучение. Сред тях са и две момчета от Русе, чиито родители са впечатлени от разградската школа и искат децата им да се подготвят от републиканския шампион.

Г-н Бояджиев пожела още по-успешна 2021г. за Мирослав Минчев в личен и спортен план, както и още по-високи постижения за разградското колоездене. Той увери, че ще постави на видно място в кметския си кабинет подаръка, получен от Мирослав Минчев – плюшено лъвче, талисман на Европейското първенство, с което той изпрати успешна спортна 2020 година.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *