Филхармонията кани на класически концерт в неделя

Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ кани любителите на музиката на Класически концерт в неделя, 25 февруари от 11,00 ч. в зала „Филхармония“.

В програмата са включени две творби на Моцарт – Концерт за пиано №11 и Симфония №30, а солист е Сава Вутов. 30-годишният пианист е ученик в Националното музикално училище на доц. д-р Александър Василенко. Има магистърска степен от НМА „Проф. Панчо Владигеров”, специалност пиано, клас – проф. д-р Борислава Танева.
През годините Сава Вутов е бил лауреат на множество конкурси по пиано в България, Сърбия, Италия, Испания, Англия, Гърция и други. Носител е и на награда от конкурса за млади музиканти „Проф. Димитър Ненов“ в Разград. Участвал е на фестивали като “Пианисимо”, “Софийски музикални седмици”, “Новогодишен музикален фестивал” и др. През 2009г. и 2010г. посещава майсторски класове на проф. Мария Принц, проф. Людмил Ангелов и летните майсторски класове в Chetham’s School of Music, където изнася рецитал в гр. Манчестър, Англия.
Участва в майсторския клас „PorousInternational Music Academy”, Гърция /2012 г./, като посещава същия майсторски клас и през 2014г., където изнася рецитал и свири с Атинска симфониета. Солист е още в партньорство с камерен ансамбъл Софийски солисти, камерен оркестър „Орфей”- Перник, Видинска филхармония, Разградска филхармония, Академичен симфоничен оркестър, Студентски струнен оркестър, работил е с диригенти като Пламен Джуров, Георги Чимширов, Ивайло Кринчев, Константин Илиевски, Райчо Христов и др. През 2017-та година е поканен за преподавател в НМУ “Л. Пипков” за позицията “преподавател по пиано”, където преподава няколко години. През 2019-та година е поканен за гост преподател във Федерален Музикален Университет в Рио де Жанейро, Бразилия, където изнася концерти и преподава няколко месеца. През 2021-ва, като част от благотворителна програма, преподава пиано на деца в един от най-опасните квартали в Найроби, Кения.
През последните 10 години Сава Вутов изгражда музикална школа и активно преподава на деца, много от които с награди от международни конкурси.
Изявява се и като композитор на инструментална, хорова и филмова музика.

Диригент на концерта е Борис Тодоров, а концертмайстор Божанка Николова.

Билети:
– на касата на ОбКЦ-Разград
– непосредствено преди събитието на касата на Разградска филхармония.

– Онлайн продажба: https://entase.to/TQ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *