Феновете от 4 държави участваха във футболен турнир в Каменар

Фен клубът на „Лудогорец” в лознишкото село Каменар организира турнир по футбол на малки врати за запалянковци от населеното място, живеещи и работещи в различни държави. Каменарският фен клуб има разклонения в още 3 европейски страни, в които работят гурбетчии от селото – Англия, Австрия и Германия. През лятото те се прибират в родното място и именно това е моментът, в който всички сме заедно и споделяме любовта си към родния клуб – разказва председателят на фен клуба на „Лудогорец” в Каменар Етем Етем. Той смята турнирът, събрал вчера вечерта над 100 жители на селото край спортната площадка в Каменар, да стане традиция и да се провежда всяко лято.

Турнирът се е провел при спазване на противоепидемичните мерки – зрителите са били на социална дистанция един от друг, а играчите са използвали дезинфектанти преди началото на срещите.

Надпреварата е била по метода на елиминацията. В първата среща Фен клуб Каменар е победил Фен клуб  Каменар – Австрия с 4:2, във втората местните фенове побеждават Фен клуба в Англия с 2:1, а в третия надвиват и „германците” с 4:3.

Така купата на победителите остава в Каменар, а на второ място е Фен клуб Каменар – Германия.

След турнира всички заедно са гледали първия мач на „Лудогорец” от новия шампионат по телевизията и макар любимият отбор да изгуби от „Ботев”-Враца с 3:1, феновете от Каменар не униват, а продължават да подкрепят орлите по пътя им към десетата шампионска титла и по европейските терени.

„Спортът е важен елемент в живота на всеки от нас. Защото спортът ни учи на дисциплина, формира у нас качества като себеуважение и уважение към другите, толерантност и отговорност, концентрация и умение да се справяме с предизвикателствата в живота, стремеж към победа и адекватно приемане на загубите” – коментира Етем Етем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *