Фатме Шабан – шампионка и при девойките, след като тушира възпитаничка на Станка Златева, два медала и за юношите

Нов голям успех за разградската състезателка по борба Фатме Шабан. На Държавното лично отборно първенство по свободна борба за юноши и девойки тя спечели шампионската титла в категорията си и бе обявена и за най-техничен състезател на турнира. Юношите на Спортен клуб по борба „Лютфи Ахмедов”-Разград добавиха и два бронзови медала в колекцията на клуба.

Шампионатът се проведе между 10 и 12 март в Бургас, участваха над 200 състезатели от над 50 клуба, разградските състезатели бяха водени от треньорите Дениз Хамид и Нермидин Якуб. Състезателите от СКБ”Лютфи Ахмедов” са и ученици в Спортното училище в града.

За 17-годишната Фатме Шабан това състезание бе дебют в по-горна възрастова група – девойки. Тя постигна 4 убедителни победи в кат. 55 кг. над състезателки от Пловдив, Бургас, Кюстендил, а на финала детронира с туш многократната шампионка – състезателка от Сливен с личен треньор Станка Златева. След анализ на ръководството на турнира заслужено взе и купата за най-техничен състезател при девойките.

При юношите в свободния стил Местан Халил в категория полутежка до 97 килограма се класира на трето място след 2 убедителни победи и оспорвана загуба на полуфинала от шампиона на домакините от Бургас.

Също с бронз се окичи Ерджан Неджибов при най-леките в категория до 53 килограма. Той записа 2 атрактивни победи, а травма му попречи в битка за златото и се класира на трето място.

На крачка от медалите останаха: Назлъ Салимова до 50 кг., Мелих Джевдет до 57 кг., Айдън Юмер до 74 кг. и Ергин Муса до 53 кг. и завършиха на пето място.

Фатме Шабан бе включена и в състава на националния отбор при девойките до 23 години в подготовка за Международния Турнир „Петко Сираков и Иван Илиев“, който ще се проведе отново в гр. Бургас на 25-28 март. Турнирът е част от календара на Световната федерация по борба – съобщи личният треньор на шампионката Дениз Хамид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *