Фатме Шабан спечели Международен турнир в по-горна категория

Състезателката от СКБ”Лютфи Ахмедов”-Разград Фатме Шабан спечели международен турнир в по-горна категория от тази, в която е титуляр – съобщават от клуба.

Тя бе единственият представител на Лудогорието на Международен турнир по борба в памет на олимпийския и световен шампион „Еньо Вълчев и Димитър Чифудов“ Тополовград. В надпреварата взеха над 185 участници във всички възрасти включително мъже и жени с най-добрите борци от Гърция и Турция.

Фатме Шабан е титуляр в категория до 59 кг., но въпреки леките си килограми участва в категория до 65 кг. След 3 победи над съпернички от Хасково и Гърция достигна до на финала, където бе най-интригуващата срещана първенството.  След размяна на точки по време на схватката с двукратна бронзова медалистка от Европа и света представителката на Турция Мелда Дернекчи разградчанката надви с туш своята съперничка, с което стана най-добрия състезател на турнира на Южна България и заслужено сложи на кръста си пояса на първенството.

Турнирът бе организиран от внука на Димитър Чифудов и племенник на олимпийския и световен шампион Еньо Вълчев. Димитър Чифудов, който е съдия олимпийска категория по борба и плажна борба даде отлична оценка за лудогорската борба и развитието в бъдеще пред старши треньора на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ Дениз Хамид, и пожела да се работи все така неуморно, за да се вдига с гордост трибагреника на по-големи изяви.

От СКБ „Лютфи Ахмедов” съобщават, че най-интригуващи първенства пред лудогорската борба предстоят идната седмица, където на 28 юни в гр. Несебър с. Равда ще се проведе Първо републиканско първенство по плажна борба, където и състезатели и съдии ще се явяват за титулярни места и категории. Плажната борба навлиза все повече в целия свят и се очаква да бъде следващ спорт в олимпийски те игри, първо при младежи, в последствие официално в международни олимпийски игри.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *