Фатме Шабан оглави десетката на СКБ”Лютфи Ахмедов”, общо 21 медала са спечелили борците през 2020 г.

Въпреки ограниченията пред спорта през настоящата година от Спортен клуб по борба „Лютфи Ахмедов”-Разград отчитат успешна 2020 г. с 21 медала от държавни първенства и за пръв път в историята на женската борба в Разград – с национална отборна купа.

Добрите резултати се дължат на състезателите и на треньорите Дениз Хамид и Нермидин Якуб, но и също на сътрудничеството между Клуба, Спортното училище и Община Разград – считат от ръководството на клуба.

В края на годината от СКБ обявиха десетте най-добри спортисти в него.

Под № 1 е Фатме Шабан, която през годината спечели първи места на държавно лично първенство и на държавно лично-отборно първенство за кадетки. На шампионата на страната бе обявена за най-резултатна състезателка, включена бе и в състава на националния отбор по борба за жени при подготовката му на Световното първенство в Сърбия.

На втора позиция в десетката е Хамди Октай – с първо място на държавно лично първенство и на държавно лично-отборно първенство за момчета, носител на Златния пояс в Международния турнир „Лютфи Ахмедов”.

Под №3 в десетката е Назлъ Салимова – с първи места  на държавно лично и държавно лично-отборно първенство за кадетки.

№4 е Ерджан Неджибов – трето място в ДЛП и второ място на ДЛОШ за кадети; №5 – Ягмур Шен – втора на ДЛП и трета на ДЛОШ за момичета. №6 – Мелиса Ярадан – второ място на ДЛОШ за кадетки, включена в националния отбор при кадетки; №7 – Айшегюл Нихат – трето място на ДЛОШ за кадетки, включена в националния отбор при кадетки; №8 – Тюлин Али – трето място на ДЛП и четвърто на ДЛОШ за кадетки; №9 – Хюсеин Динчер – трето място на ДЛП за кадети; №10 – Аксел Наков – трето място на ДЛОШ за момчета.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *