Фатме Шабан започна с шампионска титла 2024-та, а нейна състезателка остана втора в същата категория

Разградски финал на една от категориите от Държавно лично първенство за мъже и жени, което се провежда през уикенда в Стара Загора. Фатме Шабан се окичи със златния медал, а втора остана нейната съотборничка от СКБ”Лютфи Ахмедов” и в същото време възпитаничка Десислава Иванова.

Състезанието в Стара Загора е първа контрола за титулярно място в категориите за участие на Европейски първенства за жени и девойки до 23 г., както и Олимпийска квалификация за „Париж 2024“. В надпреварата се включиха всички най-елитни състезателки на българската борба за да затвърдят своите места в националния отбор – съобщават от ръководството на разградския борчески клуб.

СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград бе представляван от две състезателки, и двете в категория до 59 кг.

С шампионска титла се окичи Фатме Шабан, която вече втора година е титуляр в тази категория. След три убедителни победи без да даде техническа точка на противничките си, тя категорично доказа, че тази категория още дълго време ще на Лудогорието. Освен, че е състезателка от местния клуб по борба, от миналата година Фатме Шабан е и играещ треньор към Спортно училище гр. Разград и именно нейната състезателка спечели сребърния медал в същата категория.

17-годишната отличничка и в учебен план в Спортно училище гр. Разград Десислава Иванова направи блестящ дебют при жените в същата категория 59 кг. Тя допусна само една загуба – на финала от своята треньорка Фатме Шабан, а по пътя си записа също отлични победи само с туш без да допусне съперничките й да спечелят точки. Десислава е дебютант във възраст жени и участва с родителска декларация за участие, защото е за първа година девойки до 20г., а с този резултат подаде сериозна заявка и за международни прояви в нейната възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *