Училищните директори се събраха преди първия учебен ден

Заместник областният управител Евгени Драганов присъства днес на традиционното септемврийско съвещание с директорите на учебни заведения на територията на областта, на което бяха очертани насоките и приоритетите за учебната  2019-2020 г.  Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

То се проведе в сградата на Професионална гимназия по икономика “Робер Шуман”, гр. Разград и беше открито и водено от началника на РУО – Разград Ангел Петков. В работното съвещание участваха и представители на ОД на МВР,  РЗИ, както и на други институции, свързани със сигурността и здравето на децата.

Г-н Драганов отправи поздрав към директорите като подчерта, че образованието е един от приоритетите на правителството и на Областният управител г-н Хюсмен, и в тази област се работи непрекъснато, като основната цел е подобряване на условията, както за учениците, така и за учителите. „Сигурен съм във всеотдайността в работата Ви, но се очаква да има още по-ефективна дейност от Ваша страна по отношение подобряване резултатите от външното оценяване и нивото на образованието в областта, за да се преодолеят незавидните позиции на Област Разград в класациите в сферата на образованието. Областният управител Гюнай Хюсмен и неговите заместници са винаги на разположение на директорите и учителите от областта за всички проблеми, които биха могли да се решават заедно, за да може в края на тази учебна година да получите заслуженото удовлетворение от добре свършената работа”, каза г-н Драганов. Да се активизира работата и подобри координацията между всички институции в областта, призова още заместник областният управител.

Съвещанието продължи с дискусии по конкретни проблеми с техническа и организационна насоченост. Бяха посочени конкретни казуси, дадени бяха отговори на всички въпроси на директорите.

На самия финал всички си пожелаха успех през новата учебна година, която да завърши с по-големи постижения и по-добри резултати от предходната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *